Telefonie en oproepsystemen


U kan bij ons terecht voor een ruim gamma aan seniorentelefoons en oproepsystemen van onder andere FYSIC, DORO en PRIMO die zonder oproepcentrale kunnen functioneren.

Daarnaast hebben we ook specifieke smartphones in ons gamma voor mensen met een visuele beperking van Kapsys.


DECT Telefoon FX-7020
Zoals al onze DECT toestellen heeft de FX-7020 het Eco friendly kenmerk, dat voor een zeer laag stralingsniveau staat. Met het grote toetsenbord en het grote, verlichte display is het een gebruiksvriendelijke telefoon. Bovendien is hij niet alleen gemakkelijk in de omgang, maar kunt u ook:
​​- Handenvrij telefoneren, zowel praten als   luisteren.
- Doorverbinden naar een ander toestel       en gratis intern bellen.
- Op de alarmfuncties vertrouwen               wanneer nodig.

Deze telefoon is geschikt voor hoortoestellen en tijdens het gesprek kunt u selecteren of u hoge of lage tonen wilt benadrukken. Ook het gespreksvolume is instelbaar, met een Boostfunctie voor extra volume en is GAP compatible (uitbreidbaar tot maximaal 5 handposten en/of draadloze alarmknoppen). U kunt de FX-7020 combineren met de draadloze alarmknop, met een bereik van 200 meter buiten en 50 meter binnen. De knop blijft 150 uur stand-by en geeft een seintje als het tijd is om het oplaadstation te gebruiken.FX-7010 Draadloze Alarmknop
Zelfstandig blijven wonen, met de zekerheid dat er hulp is als u dat nodig heeft. Deze draadloze alarmknop is een betrouwbaar hulpmiddel in geval van nood waarmee handenvrij telefoneren mogelijk is. Met een bereik van 200 meter buiten en U kunt de knop in en rond uw huis overal mee naartoe nemen, aan het meegeleverde halskoord of de riemclip. 
50 meter binnen bent u altijd verzekerd van een goede verbinding. U kunt twee noodnummers voorprogrammeren en met één druk op de knop wordt het eerste nummer gebeld. Bij geen gehoor volgt het tweede nummer. Zo krijgt u een bekende aan de lijn en kan hij of zij u verder helpen. U bespaart op deze manier de abonnementskosten van een alarmcentrale door direct contact te zoeken met iemand uit uw familie-, vrienden- of kennissenkring. Via de draadloze alarmknop kunt u handenvrij praten en luisteren, dus u heeft uw telefoon er niet bij nodig. Er is een spreektijd van 5 uur voorzien (stand-by 150 uur). ​​


DORO PhoneEasy 311c 
Draadgebonden telefoon met grote toetsen voor een gemakkelijke bediening onder andere voorzien van; sneltoetsen, volume regeling van het geluid en het belsignaal, drie direct geheugentoetsen, 10 geheugenplaatsen, H.A.C. (Hearing Aid Compatibility - voor dragers van een gehoorapparaat), een optische signalering voor binnenkomende oproepen en een mute-functie.


DORO PhoneEasy 312cs
Dit vast telefoontoestel beschikt over een groot en helder display. Dankzij de optische signalering wordt u er extra op geattendeerd wanneer u wordt gebeld. Functies zoals nummerweergave* en een luidsprekerfunctie behoren tot de overige praktische functies.


*wanneer de aansluiting van de beller nummerweergave ondersteunt en de dienst op uw aansluiting is vrijgeschakeld


DORO Secure 350
image-82467-FX-3360_Senioren_foto_telefoon.jpg
Een geweldige keuze voor mensen met een gehoorbeperking die een telefoon willen die zeer luid is én gebruiks-vriendelijk. Grote, brede toetsen (onder andere 7 directe geheugentoetsen) voor gemakkelijker bellen en meer gemak met andere functies. En het belsignaal, de handset en de speakertelefoon zijn allemaal versterkt. Tevens zijn er een knipperlicht, praattoetsen en een telefoonboek, sprekende nummer-weergave en een boostknop voor nog meer versterking van het handsetvolume. Met twee hals/polshangers voor het beantwoorden van de telefoon van een afstand of voor het verzenden van een voorgeprogrammeerd persoonlijk waarschuwingsbericht naar vrienden of familie.


PRIMO 413 by DORO
De Primo™-serie is voor mensen die een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon willen met aparte toetsen en essentiële functies voor een zeer aantrekkelijke prijs. Doro Primo™ 413 heeft een kleurenscherm, een zachte aanraaklaag voor een goede grip en wordt geleverd met hoofdtelefoon en oplaadstandaard. Andere functies zijn een zaklamp, noodtoets, Bluetooth, 3 MP camera, FM-radio, drie directe geheugentoetsen en een gemakkelijk te bedienen handsfree luidspreker.


Doro 6050 grijs
Zie alles gemakkelijker en bel en stuur berichten eenvoudiger met een klaptelefoon die is voorzien van een groot scherm en gescheiden toetsen met hoog contrast. Doro 6050 is een handige telefoon voor het versturen van goede kwaliteitsfoto's of -video's naar familie en vrienden, met zachte aanraaklaag voor makkelijk oppakken. Andere functies omvatten e-mail, weersinformatie en assistentieknop, naast sneltoetsen voor de camera, favoriete contactpersonen, zaklamp en berichten.
Eigenschappen:
  • Gebruiksvriendelijke 3 MP camera
  • Extra luid en helder geluid
  • Zie wie er belt via het externe scherm
  • HAC (geschikt voor dragers van een gehoorapparaat).


DORO Secure 580
Duurzame en spatwaterdichte (IP54) mobiele telefoon met vier sneltoetsen. Met één simpele druk op een van de toetsen kunt u de mensen bellen op wie u vertrouwt. Voel u nog veiliger dankzij een assistentieknop en een veiligheidstimer die automatisch kan bellen en een nood-sms verstuurt naar voorgeprogrammeerde nummers, naast gps-lokalisatie om mensen te laten weten waar u bent. Contactpersonen kunnen via internet door een vertrouwd familielid worden beheerd met behulp van Doro Experience Manager. Dit toestel is geschikt voor dragers van een gehoorapparaat.


DORO Secure 580 IUP
Een telefoon nodig die automatisch iemand waarschuwt bij een val of bewegingloosheid? Deze duurzame en spatwaterdichte (IP54) mobiele telefoon biedt uitstekende bescherming voor geïsoleerde gebruikers dankzij waarschuwingsfuncties bij vallen en bewegingsloosheid, en zelfactiverende alarmfuncties. Tevens met GPS-plaatsbepaling om mensen te laten weten waar u bent. Ideaal ook voor iedereen die alleen werkt in potentieel gevaarlijke omgevingen. Dit toestel is geschikt voor dragers van een gehoorapparaat.


Persoonlijke GSM Alarmknop FXA-90
Een alarmknop in geval van nood, eenvoudig in gebruik en zonder maandelijkse abonnementskosten! Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze GSM Alarmknop FXA-90. Dit alarm biedt u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt terwijl u een bekende kunt alarmeren wanneer nodig. Met één druk op de knop krijgt u direct contact met één van u familieleden, vrienden of buren die u zelf heeft geselecteerd. U kunt in totaal vijf mensen kiezen, zodat er altijd iemand bereikbaar is in geval van nood. Met de twee kleine toetsen kan u de twee eerste nummers die in de SOS-lijst gebeld worden ook bellen zonder dat er een noodsituatie is.
Dit toestel werkt via het GSM netwerk. De locatie wordt via GPS tracing verzonden en/of opgevraagd. Handenvrije spraak- en luisterverbinding is mogelijk dus ook geschikt om handenvrij te telefoneren.

Na het indrukken van de alarmtoets zal de alarmknop:
- Een alarmtoon laten horen en een SMS   bericht sturen naar alle   geprogrammeerde noodnummers. Dit       SMS bericht bevat een link naar een         website die de laatst bekende locatie op   een kaart toont.
- GPS automatisch inschakelen om de         huidige locatie te bepalen: Zodra deze is   bepaald wordt een tweede bericht naar     alle nummers verstuurd met de huidige     locatie.
- Het eerst geprogrammeerde                     noodnummer wordt gebeld. Indien er       wordt opgenomen zal een bericht             worden afgespeeld. Zodra de                   hulpverlener het gesprek accepteert zal     er direct een handenvrije spraak- en         luisterverbinding tot stand gebracht         worden. 
- Indien niet wordt opgenomen wordt het   tweede (tot vijfde) geprogrammeerde       nummer gebeld.


Doro 3500 alarm trigger
Doro 3500 alarm trigger
Met deze aantrekkelijke, persoonlijke alarmknop wordt het gemakkelijk voor bezitters van Doro-smartphones en geselecteerde speciale telefoons om te bellen om hulp – zelfs als de telefoon niet binnen bereik is. Wanneer de knop verbonden is via Bluetooth® met een Doro-smartphone of een compatibele speciale telefoon, kan de drager op afstand (tot 10m) een alarm activeren zelfs wanneer de telefoon buiten bereik is, bijv. onder de douche of wanneer de telefoon in een andere kamer ligt. De knop wordt om de pols of de hals gedragen en is zo altijd binnen bereik. Een perfecte aanvulling op Doro Alarm Application en Doro Connect and Care. Compatibel met
Doro 8030 & 8031, Liberto 825, Doro 8020X, Doro 8040, Doro 8042, Doro 5516, Doro 5517, Doro 6050, Doro 6051 & Secur 580 (v.211). Is waterbestendig voor gebruik onder de douche of in bad.
De noodknop wordt geleverd inclusief:
- batterij die een levensduur heeft van circa 2 jaar
- halskoord en polsband
- afmetingen: 38 x 31 x 10 mm
- verkrijgbaar in paars en grijs


Smartphone SmartVision Lite
Deze smartphone is volledig toegankelijk dankzij zijn unieke en hybride gebruikersinterface die op 3 manieren kan gebruikt worden:
  1. Een 3,5” aanraakscherm: Het aanraakscherm reageert op aanraakcommando’s en laat je toe elke scherminhoud met de vingers te verkennen.
  2. Spraakherkenning: De spraakinterface reageert zonder internettoegang op een aantal vaste spraakcommando’s, o.a. voor het opbellen, het opstarten van een toepassing, het opvragen van de batterijstatus enz. SmartVision Lite kan mits een internetverbinding (Wi-Fi of 3/4G) ook meer gesofisticeerde spraakcommando’s aan voor bv. het dicteren van SMS- of e-mailberichten. Ten slotte leest de spraakweergave niet enkel de inhoud van elk scherm-item voor maar ook de ontvangen SMS- en e-mailberichten.
  3. Een fysiek toetsenbord: Het fysieke toetsenbord kan je met één hand bedienen: doorheen alle menu’s navigeren, SMS- en e-mailberichten schrijven, telefoonnummers kiezen, oproepen beantwoorden…​
Voor slechtziende gebruikers biedt de gebruikersinterface van de SmartVision Lite aanpasbare kleurrijke iconen en uitgebreide labels bij elke functie. Bovenal zijn de belangrijkste functies van de SmartVision Lite direct beschikbaar vanaf het startscherm. Voor je veiligheid of om je assistentie te verlenen in noodgevallen bevat de SmartVision Lite zowel een noodknop als een functie voor hulp op afstand. 

De noodknop op de rugzijde van de smartphone laat je toe om automatisch een noodoproep en/of een SMS met locatiegegevens te sturen naar 10 vooraf geselecteerde contactpersonen.
Heb je moeite om een bepaalde functie in te stellen of te gebruiken, laat de functie voor hulp op afstand een persoon van je keuze toe om de bediening over je smartphone van op afstand via een computer over te nemen en je om het even waar of wanneer te assisteren.
Deze smartphone beschikt over heel wat praktische en gemakkelijk te gebruiken toepassingen die je dagelijkse leven er op verbeteren: agenda, dictafoon, MP3-speler, FM-radio, GPS-ondersteuning, kleurendetector en een digitale vergroter met 9 contrastkleuren en vergroting tot 7x. SmartVision Lite kan je steeds upgraden met OCR (tekstherkenning van gedrukte tekst) en Kapten Mobility GPS (een SD-kaart met deze 2 functies wordt apart verkocht).