SlechtziendLoepen

RUBY XL HD elektronische leesloep

De vergroting van de Ruby XL HD is instelbaar van 2 tot 14x en met de keuze uit 20 contrastkleuren blijft het resultaat glashelder. De Ruby XL HD heeft een geheugen voor een 80-tal beelden. Je kunt ze via USB-verbinding overzetten naar je computer om de afbeelding te bewaren en op een ander moment vergroot te bekijken. Teksten zijn gemakkelijk te lezen wanneer je het toestel in de leesstand plaatst, in een hoek ten opzichte van je blad. De leeslijnen, het beeldmasker en 

het grote beeld in HD-kwaliteit maken het lezen nog eenvoudiger. ​​Met zijn kleine omvang en licht gewicht (nauwelijks 300 gram) kun je de Ruby XL HD gemakkelijk overal meenemen. Hij is de perfecte gezel om boodschappen te doen, de bank of de bibliotheek te gaan of om een restaurant te bezoeken. De Ruby XL HD is makkelijk in gebruik voor mensen die minder goed overweg kunnen met technologische hulpmiddelen. Zet hem aan met een druk op de knop, plaats hem op een voorwerp en pas de vergroting aan naar je wens met de gemakkelijke zoomknop. Met een enkele knop kun je het scherm aanpassen van full color om foto’s te bekijken naar elke andere hoogcontrast kleureninstelling. Met de Freeze Frame-knop kun je het beeld vastzetten en het dichterbij brengen om comfortabel te lezen. Wanneer je het handvat uittrekt kun je de Ruby gebruiken als een gewone handloep, terwijl je alles in hoog contrast en zonder vervormingen bekijkt.FL-10LED Loep met LED verlichting


 • Duidelijk beeld met LED verlichting

 • Biedt hulp bij lezen en andere hobby's

 • Compact, makkelijk mee te nemen

 • 3 Maal vergroting

 • Spatwaterdicht (IPX4)

 • Lichtsterkte 20 lumen

 • Werkt op 2x AA batterijen (excl.)Handloep LED 3x Low Vision Design

Hand LED loep. Vergroting 3x. Licht in gewicht. LED wordt ingeschakeld bij het uitschuiven van de loep.VERGROOTGLAS ROND 9 cm

Klassieke rond vergrootglas met handvat.
Het model van 9 cm vergroot 2 x en de bifocaal 4 maal.Handsfree vergrootglas met koordje

Een handenvrij vergrootglas met koordje.
Een lens van 10 cm diameter in acryl wat het lichter in gebruik maakt dan glas, met 2x vergroting. Daaronder is er ook nog een lens van 3,6cm diameter met een vergroting van 4x.
Bij gebruik van het koordje blijven uw handen vrij. Ideaal tijdens het lezen, handwerk of andere hobby's.Schweizer zakloep 3.5x

Deze Schweizer zakloep is de ideale loep voor in de handtas of broekzak. Diameter lens 60mm. Vergroting 3.5x. Goede bescherming van de lens door de rode lederen etui.Schweizer Leesliniaal 20cm 1.5x
Schweizer leesliniaal met geleidelijn, vergroting x 1,5. 
Lengte liniaal 20 cm.


Vergrootblad flexibel voor in de hand

Soepel vergrootblad dat men gemakkelijk in de hand kan houden.
Technische info: 
• Afmetingen: 27 x 19 cm
• Vergroting: x3 à 4Bladzijdenloep op pootjes

Deze bladzijdenloep met ledverlichting is een handig hulpmiddel bij het lezen van kleine letters en cijfers op brieven, reclamefolders in de krant en zelfs uw favoriete boek. Door de pootjes uit te klappen kan de loep eenvoudig over het te lezen object worden geplaatst. Aan de onderzijde van de loep bevinden zich 4 LED lampjes die het mogelijk maken om het te lezen object te verlichten. Door het meegeleverde koordje kan de bladzijde loep ook om uw nek gedragen worden als hulpmiddel tijdens het knutselen.

 • Lensoppervlak: 23,6 x 16,7cm

 • Totale afmetingen: 27,5 x 195mm

 • Vergroting: 3x

 • Werkafstand: ca. 10cm

 • Gewicht: 35 gram

 • Voeding: 2x AA batterij (inbegrepen).Vergrootglas op staander

Loep op een staander met verzwaarde voet. Hierdoor zijn de handen vrij en kan het vergrootglas in verschillende hoeken en op verschillende afstanden geplaatst worden. ​Deze gemakkelijke bladzijdeloep kan veel gemak opleveren tijdens bijvoorbeeld lezen, puzzelen en hobby’s zoals modelbouw of handwerken. De bladzijdeloep geeft door de afmeting een duidelijk overzicht over de bladzijde. De tekst hoeft hierdoor vrijwel niet te worden verschoven tijdens het lezen. 
Technische info: 
• 25 x 18 cm
• vergroting: x 4
Loeplampen

FL-30TL Bureau Loeplamp

Een leesloep maakt het u gemakkelijk om te lezen en andere hobby’s of werkzaamheden aan tafel te doen. Deze loep van Fysic is van goede kwaliteit, getuige de mooie specificaties. We zetten de belangrijkste hier nog even op een rij: een gesloten knikarm, T4 Tl-buis in daglichtkleur, helder glas, een lens van 4 inch (10 centimeter) met een vergroting van 5 dioptrie (2,25x), een extra lang snoer, de hoogte van 33 cm en een voeding van 220 – 240V of 12W.


DAYLIGHT SLIMELINE LED met 2 losse loepen 1.75x + 2.25x
De Daylight LED loeplamp Slimline is een stijlvolle loeplamp die standaard geleverd wordt met twee lenzen van 13 cm diameter. De standaard lens vergroot 1,75x en de tweede lens biedt een vergroting van 2,25x.
Dankzij de heldere daglicht LED's biedt deze loeplamp een hoog contrast en uitstekende kleurweergave, waardoor het minder vermoeiend is om te lezen of te handwerken. De LED's gebruiken zeer weinig energie en hoeven niet vervangen te worden. Door de flexibele arm kan de loeplamp eenvoudig in de juiste positie worden gezet.
De loeplamp wordt geleverd met een tafelklem.Audio

READEASY MOVE2 voorleessysteem
De Read Easy Move is een zeer
gebruiksvriendelijk voorleesapparaat voor het eenvoudig voorlezen van kranten, post, bankuittreksels, de ingerdienten in een verbruiksproduct,... Het apparaat maakt een foto van de tekst met slechts één druk op de knop en leest het onmiddelijk voor. De tekst
wordt voorgelezen met een heldere Nederlandstalige/Vlaamse mannen- of vrouwenstem. Er kan worden gekozen uit drie verschillende stemmen. Zowel het volume als de spraaksnelheid zijn manueel regelbaar. Het geluid komt uit de twee speakers aan de voorzijde maar ook het aansluiten van de koptelefoon is mogelijk. Dit voorleessapparaat is zeer gemakkelijk mee te nemen wegens het lichte gewicht van 2,4 kg. De voorleesarm is gemakkelijk demonteerbaar via een usb-poort voor eenvoudig transport.

DORO HandleEasy 321rc
De Doro HandleEasy 321rc is speciaal ontworpen voor mensen die graag een eenvoudige afstandsbediening willen. Met deze ergonomische afstandsbediening kunt u makkelijk een ander kanaal opzetten of het volume veranderen van onder andere uw TV of radio met de zeven voor te programmeren toetsen.Uurwerken

Nederlands sprekend horloge Atomic unisex
Nederlands sprekend horloge spreekt de tijd, de dag en datum uit. Dankzij het atomic uurwerk loopt dit horloge altijd exact op tijd en wisselt het automatisch van zomer- naar wintertijd. Ook beschikt dit unisexhorloge over een alarmfunctie. De diameter van de wijzerplaat is 3cm. De horlogeband is van zwart leer en wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

Nederlands sprekend horloge basic
Nederlands sprekend horloge met een zeer duidelijke, natuurgetrouwe stem. Tijdsmelding in spreektaal, bv het is kwart over twaalf in de middag. Inclusief alarmfunctie. Merk: Low Vision Design. Uitgevoerd in zwart kunststof behuizing en polsband.

Nederlands sprekende sleutelhanger 
Nederlands sprekende sleutelhanger ST643086
Nederlands sprekende sleutelhanger, spreekt tijd en temperatuur uit. De tijd wordt uitgesproken als; het is 10 over 2 in de middag.12 of 24-uursweergave. Voorzien van wekfunctie en repeteeralarm. Kleur wit met een zwarte druktoets. Incl. 2 st. knoopcellen AG13, LR44.
De sleutelhanger is klein en compact , ideaal om aan de sleutelbos te doen of bijvoorbeel los in de broekzak.

Nederlands sprekende wekker
Nederlands sprekende wekker met een zéér duidelijke, natuurlijk ingesproken stem. Uitgebracht onder het label van Low Vision Design. Tijdsvermelding in spreektaal, bv. het is kwart over 12 in de morgen. Inclusief alarmfunctie en instelbaar volume. Uitgevoerd in wit met een opvallende rode “SPREEK”-knop.  Dit hulpmiddel is eenvoudig in te stellen door iemand met een visuele beperking, omdat er slechts enkele knoppen op het apparaat aanwezig zijn. Bij indrukken spreekt de klok uit wat u aan het doen bent.
De alarmklok werkt op 2 AA batterijen. Deze zijn niet inbegrepen. 

KALENDERKLOK TWEMCO BQ-38 
Zwarte analoge kalenderklok die tijd en datum weergeeft met zwartte letters op een witte opdruk. Deze kalenderklok is ook geschikt voor mensen die lijden aan alzheimer en dementie. Deze klok is van het merk Twemco. De datumklok geeft naast de tijd altijd de juiste dag/datum aan in het Nederlands. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand! Dit betekent dat altijd de juiste datum wordt weergegeven. U hoeft de datum dus nooit aan te passen. De wijzerplaat heeft een diameter van 7 cm; de cijfers en letters die de datum aangeven zijn respectievelijk 3,5 en 2,5 cm hoog. 
Specificaties:
 • Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 33,5 x 11,5 x 7,5 cm.

 • Kleur: zwart

 • Stroomvoorziening: batterij (niet meegeleverd).

Witte analoge kalenderklok die tijd en datum weergeeft met witte letters op een zwarte opdruk. Deze kalenderklok is ook geschikt voor mensen die lijden aan alzheimer en dementie. Deze klok is van het merk Twemco. De datumklok geeft naast de tijd altijd de juiste dag/datum aan in het Nederlands. De Twemco datumklok is voorzien van een automatische voorgeprogrammeerde kalender en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. Dit betekent dat altijd de juiste datum wordt weergegeven. U hoeft de datum dus nooit aan te passen. De wijzerplaat heeft een diameter van 7 cm; de cijfers en letters die de datum aangeven zijn respectievelijk 3,5 en 2,5 cm hoog. 
Specificaties:
 • Afmetingen (breedte x hoogte x diepte): 33,5 x 11,5 x 7,5 cm.

 • Kleur: wit

 • Stroomvoorziening: batterij (niet meegeleverd).


FK-888 Zendergestuurde digitale klok (Nederlands)
Zendergestuude digitale klok.
 • Specificaties

 • Extra groot display

 • Weergave van tijd, dag en datum

 • Tijd, dag en datum worden automatisch ingesteld (DCF) 

 • Instelbare displaytaal: NL, FR, DE, EN, SE, PO, IT, ES

 • Ook geschikt voor personen met dementie/alzheimer

 • Uitklapbare tafelstandaard

 • Ook geschikt voor wandmontage

 • 12 of 24-uurs weergave

 • Tijdzone instelbaar

 • Werkt op 2xAA batterijen (exclusief)


FC-240 wekker
 • Extra groot LED display

 • Uitbreidbaar met trilalarm voor plaatsing onder het kussen (FC-240S apart verkrijgbaar) dat wekt door middel van vibratie

 • Alarm(wek)functie met snooze

 • Wekt met geluid en/of licht

 • 2 alarmtijden instelbaar

 • Display dimt automatisch in de avond/nacht

 • Voeding: via voedingsadapter (inclusief)

 • Back-up voeding: 2x AAA batterijen (exclusief)


FC-240S Trilalarm voor FC-240
Voor plaatsing onder een kussen.
Wekt door middel van vibratie.
Te gebruiken in combinatie met de FC-240 wekker van Fysic.
Herkenningsstok

AMBUTECH HERKENNINGSSTOK 95CM
Opvouwbare aluminium herkenningsstok, weegt slecht 35% van een reguliere taststok. Lengte 95cm. Bestaat uit 5 delen, opgevouwen is de lengte 18,5cm. Voorzien van elastiek en een nylon punt en reflectie tape.​
Taststokken

Ambutech Hybride taststok opvouwbaar
Taststok Ambutech van 100% carbonfiber met nylonpunt, opvouwbaar in vijf delen, voorzien van witte en rode reflectietape, bijeengehouden door elastiek.
Doordat er absoluut geen speling zit in de extra lange aluminium verbindingen van 4.5 cm, geeft de stok dezelfde gevoelsoverbrenging als een stok uit een stuk. Het carbon is een licht en zeer sterk materiaal dat niet vervormt. De stok is lichter als een vergelijkbare aluminium taststok, gewicht circa 250 gram en heeft een zeer lange levensduur. Het aan een zijde afgeplat handvat is gemaakt van hoogwaardig vochtabsorberend rubber. Leverbare lengtes 90-155cm, in stappen van 5cm.Huishoudelijk

Ambutech Hybride taststok opvouwbaar
PennyTALKS digitale meertalige (Nederlands, Duits, Frans, Engels, ...) sprekende labellezer helpt je voor het voor het herkennen van uw CD's, medicijnen, levensmiddelen, kleding, ordners,... De PennyTALKS is zeer eenvoudig te bedienen. Het is alleen een labellezer; er zitten geen extra functies in. Er zitten slechts 3 knoppen op: de aan/uittoets en harder / zachter toetsen. Je kunt de ingesproken labels uitlezen door de punt van de pen op het label te plaatsen. Je kunt een label inspreken door de PennyTalks op het label te plaatsen tot het apparaat [nieuw] zegt. Je haalt de punt van de labellezer van het label af. Daarna druk je op één van de volumetoetsen en houdt deze vast terwijl je het label inspreekt. Dan laat je hem los en je krijgt dan de melding [klaar]. Je kunt het label wissen door op de beide volumetoetsen te drukken terwijl het te wissen label wordt gelezen of vlak erna. Specificaties:
 • gewicht: circa 78 gram

 • afmetingen: 165 x 35 mm

 • kleur: zwart met gekleurde toetsen

 • voorzien van volumeregeling

 • inclusief 72 waterbestendige en 160 voelbare, geplastificeerde ronde labels, eenzijdige 

 • inclusief oortelefoon, halskoord, twee AAA batterijen en adapter


Nederlands sprekende personenweegschaal LOW VISION DESIGN
Nederlands sprekende personenweegschaal
Deze Nederlands sprekende personenweegschaal heeft een weegvermogen van 3 tot 180 kilo. De nauwkeurigheid wordt weergegeven per 100 gram. De Nederlandse spraak is helder en langzaam. De easy step-on functie is ideaal. Hierdoor hoeft u geen knoppen in te drukken. Ook hoeft u niet eerst op de weegschaal te gaan staan om deze te activeren. Enkel neem plaats op de weegschaal en het gewicht wordt uitgesproken.
Specificaties:
 • Weegcapaciteit: 3 – 180 kg, 0,1 kg

 • Tolerantiegebied:  +/- 3%

 • Stroomvoorziening: 2 st. AAA batterijen (niet inbegrepen)

 • Display diagonaal: 7,5 cm

 • Spraakmelding bij lege batterijen

 • Automatische uitschakeling, melding lege batterij

 • Afm.: 280 x 280 x 23,5 mm


Niveaudetector trilling LOW VISION DESIGN
Handig hulpmiddel, dat middels een trilling waarschuwt als de vloeistof, bijvoorbeeld koffie of thee, dreigt over te lopen over de rand van je drinkglas of kopje. De vloeistofniveau-indicator kan twee verschillende niveaus meten: als een glas gevuld wordt, geeft de indicator een (tril)signaal. Als u verder schenkt en het glas bijna helemaal vol, dan hoort u een ander (tril)signaal. De hoogte hiervan is instelbaar. 

Niveaudetector signaal LOW VISION DESIGN
NIVEAUDETECTOR signaal LOW VISION DESIGN
Handig hulpmiddel, dat middels een signaal waarschuwt als er vloeistof, bv koffie of thee, dreigt over te lopen uit je drinkglas of kopje. De hoogte is instelbaar. 

Draadinsteker PERFECTO
Eenvoudig om de draad door de naald te halen met dit apparaatje. Ideaal voor personen met een beperkt gezichtsvermogen of trillende handen. Verschillende maten naalden kunnen zo gemakkelijk van draad voorzien worden. Inclusief twee naalden. Er kunnen ook andere naalden gebruikt worden.

Draadinsteker INFILA
Eenvoudig om de draad door de naald te halen met dit apparaatje. Ideaal voor personen met een beperkt gezichtsvermogen of trillende handen. Verschillende maten naalden kunnen zo gemakkelijk van draad voorzien worden. Inclusief twee naalden. Er kunnen ook andere naalden gebruikt worden.

Sokkenklemmen per 20 stuks
Sokkenklemmen per 20 stuks
Raak nooit je sokken meer kwijt in de was, door deze handige sokkenklem blijven ze handig bij elkaar in de wasmachine. Per 20 stuks geleverd, 4 kleuren.