WondzorgWondpleistersStellaplast L&R
Stellaplast L&R
Klevend elastisch verband met doorlopend kompres, soepel en luchtdoorlatend, kleeft niet in de wonde. Snelle applicatie op alle delen van het lichaam. Bedekken en beschermen van kleine oppervlakkige wonden.
Inhoud: 1 rol per verpakking.


Curaplast op rol L&R
Curaplast L&R
Zachte, huidkleurige en soepele nonwoven pleister voor gevoelige huid. Het nietgeweven materiaal dat in de breedte enigszins elastisch is, past zich makkelijk aan de lichaamscontouren aan en houdt het wondkussen stevig op de huid. Een microgeperforeerde scheidingsfilm voorkomt aankleving met de wonde. Het genezingsproces wordt ondersteund doordat het verband pijnloos en rustig kan worden gewisseld. Bijzonder geschikt voor het fixeren van grote wondverbanden op delen van het lichaam met relatief rechte contouren. Tevens te gebruiken voor compressieverbanden of ontlastende verbanden. Witte nonwoven fixatiepleister, 50% polyester, 50% polyamide, bedekt met polyacrylaat kleeflaag, uitzonderlijk lucht en waterdampdoorlatend door geperforeerde poriën, ongevoelig voor straling.
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Covermed injectiepleister 2 x 4 cm BSN
Covermed injectiepleister 2 x 4 cm
Het zachte, soepele en hypoallergene (verminderd risico op allergie dankzij huidvriendelijke bestanddelen) pleister voor de gevoelige huid.
Inhoud: 500 stuks per verpakking.


Covermed gevoelige huid wit BSN
Covermed gevoelige huid wit
Zacht, soepel en hypoallergeen (verminderd risico op allergie dankzij huidvriendelijke bestanddelen) pleister voor de gevoelige huid.
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Coverplast classic op rol wondpleister
Coverplast classic donkerbruin
Coverplast Classic is een elastische textiel wondpleister; geschikt voor de verzorging van kleine alledaagse wonden bij een normale huid. Wondpleister van textielweefsel heeft een sterke kleeflaag en een niet verklevend absorberend wondkussen. De kleeflaag ondersteunt de luchtdoorlaatbaarheid. De wondpleister kan pijnloos verwijderd worden zonder dat er resten achterblijven. Dankzij het elastische textielweefsel is de wondpleister geschikt voor bewegende lichaamsdelen. Het wondpleister is eenvoudig op maat te knippen. Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Coverplast elastic op rol wondpleister
Coverplast elastic op rol 6 cm x 5m
Coverplast Elastic is een sterke elastische wondpleister voor de snelle en hygiënische verzorging van kleine verwondingen.
De pleister is flexibel en uitermate geschikt voor bewegende lichaamsdelen, zoals knie of elleboog. De elasticiteit van Coverplast Elastic loopt over de gehele breedte, dus ook over het wondkussen.
Coverplast Elastic is lucht- en waterdoorlatend (microporeus), wat huidproblemen vermijdt en waardoor verweking van de wondranden wordt tegengegaan. De kleefmassa is latexvrij en daardoor zeer huidvriendelijk.
Geschikt voor de normale en gevoelige huid. Inhoud: 1 stuk per verpakking.


DermaPlast sensitive 6x10cm 10st Hartmann
DermaPlast sensitive 6cmx10cm

Dermaplast Sensitive is een hypoallergene wondpleister voor de gevoelige huid. Ideaal om kleine wondjes te verzorgen.
Inhoud: 10 stuks per verpakking.
DermaPlast Protect 19x72mm 20st Hartmann
DermaPlast Protect 19x72mm 20st Hartmann

DermaPlast Protect zijn pleisters met een polsterend effect, luchtdoorlatend, waterbestendig en vuilafstotend, voorgesneden, van flexibel materiaal voor polsterende bescherming van wonden.
Inhoud: 20 stuks per verpakking.
DermaPlast Kids 20st Hartmann
DermaPlast Kids 20st Hartmann

DermaPlast Kids zijn wondpleisters, waterbestendigen vuilafstotend, voor verzorging van kleine wonden. Verkleven niet met de wond.
Inhoud: 16x57mm 10stuks + 19x72mm 10 stuks per verpakking.
DermaPlast sensitive spots diam. 22 mm Hartmann
DermaPlast sensitive 22mm

Bijzonder zacht en soepele pleister met een buitendiameter van 22 mm.

Blijft niet plakken aan de wonden.

Lucht-permeable.
Huidvriendelijk dankzij de hypoallergene kleefstof.
​Inhoud: 200 stuks per verpakking.


Kleefpleister blauw detect HACCP
Kleefpleister blauw detect HACCP

In de voedingsmiddelen industrie en in de horeca verplicht de wet het gebruik van blauwe pleisters. Daarnaast moeten blauwe pleisters voldoen aan de HACCP richtlijnen. HACCP is een preventief systeem. Door de gezondheidsrisico's in bereidings en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

Inhoud: 100 stuks per verpakking.


Hansaplast Universal 1m x 6cm
Medipore + pad 3M
Elastisch zelfklevend wondpleister, is zacht, soepel, absorberend en heeft een hypoallergene kleeflaag. Laat de huid vrij ademen. Toepassing: op oppervlakkige en halfdiepe (snij, schaaf en kleinebrand) wonden.Hansaplast Universal 1m x 6cm
Hansaplast Universal 1m x 6cm
Waterafstotend en vuilwerend. Sterke kleefkracht, laat de huid ademen.
Voor het afdekken en beschermen van kleine alledaagse wondjes zoals schrammen, snij- en schaafwonden.
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Hansaplast elastic 6 cm x 1m
Hansaplast elastic 6 cm x 1m
Speciaal voor beweeglijke lichaamsdelen, voor de normale huid. Kan op maat worden geknipt. 
Eigenschappen:
  • Sterke kleefkracht
  • Duurzaam en ademend textielweefsel dat zich aanpast aan de bewegingen
  • Niet klevend wondkussen, beschermt en werkt schokdempend.
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Hansaplast - soft
Hansaplast soft snelverband
Hypoallergeen, voor de extragevoelige huid, zacht voor de huid, latexvrij, plakt niet aan de wond, niet-geweven dragermateriaal met niet-geweven wondbedekking.
Hansaplast Soft wondpleisters worden gebruikt voor de snelle behandeling van schrammen, schaafwonden en kleine snij- en steekwonden.
Inhoud: 100 stuks per verpakking.


Mepiform MOLNLYCKE
Mepiform 5 x 7,5 cm
Dun en discreet verband, bedoeld voor de behandeling van oude en nieuwe hypertrofe en keloïd-littekens. Ook als profylactische behandeling van gesloten wonden ter preventie van hypertrofe of keloïd-littekenvorming. Pijn tijdens verbandwissels wordt geminimaliseerd.
Klinisch bewezen dat het littekenvorming beperkt en littekens kleiner maakt.
Vormt zich goed naar de  lichaams-contouren, extra fixatie niet nodig.
Kan tijdens dagelijkse activiteiten worden gedragen en opnieuw worden aangebracht. 
Bij voorkeur wordt Mepiform 24 uur per dag gedragen. We raden aan het verband één keer per dag te verwijderen, bijvoorbeeld tijdens het douchen of in bad, om de huid te controleren en te wassen. Mepiform kan bij een profylactische behandeling gedurende twee tot zes maanden worden gebruikt, afhankelijk van de toestand van het litteken. 


Mepilex lite MOLNLYCKE
Mepilex schuimverband lite
Mepilex Lite is een dun en soepel schuimverband dat zich perfect vormt naar de lichaamscontouren en dat wondvocht absorbeert en zorgt voor een vochtige wondomgeving. De Safetac-laag sluit de wondranden af en voorkomt verweking van de omliggende huid als gevolg van doorsijpelend wondvocht. De Safetac-laag garandeert pijnloze verbandwisselingen. Mepilex Lite kan op maat worden geknipt voor verschillende wondvormen en moeilijk te bedekken gebieden. Mepilex Lite is geschikt voor de behandeling van licht vochtafgevende wonden zoals o.a. diabetische voet. Mepilex Lite kan ook worden gebruikt als beschermende laag op een beschadigde of tere huid of in combinatie met compressieverbanden en gels. 
Inhoud: 5 stuks per verpakking.


Mepilex MOLNLYCKE
Mepilex schuimverband
Absorberend silliconen schuimverband voor oppervlakkige vochtafgevende wonden in de rode en de gele fase, zoals ulcus cruris (ook samen met compressie-verbanden), doorligwonden, oncologische wonden en brandwonden. (Mepilex Heel is een voorgevormd hielverband.) Het schuimkussen Mepilex neemt wondvocht op en beperkt de kans op verweking van de wondranden tot een minimum. Doorlekken aan de bovenzijde wordt voorkomen doordat deze laag voorzien is van een filmlaag die ondoordringbaar is voor bacteriën en vloeistoffen. Deze laag creëert een vochtig wondmilieu, hetgeen bevorderlijk is voor de wondgenezing. Mepilex kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Door de hydrofobe siliconen laag kleeft Mepilex niet aan de wonde, maar enkel op de gezonde droge huid. Dit verzekert pijnloze verbandwisselingen en een ononderbroken genezingsproces.
Inhoud: 5 stuks per verpakkingMepilex Border MOLNLYCKE
Mepilex Border MOLNLYCKE
Mepilex Border is een combinatieverband dat opgebouwd is uit een zachte siliconen contactlaag (Safetac technologie), een absorberend wondkussen en een beige polyurethaan film op de rugzijde. Mepilex Border is zelfklevend en kan zonder additionele fixatie gebruikt worden. 
Mepilex Border neemt wondvocht effectief op. Samen met de hydrofobe eigenschappen van de siliconen laag wordt verweking van de wondranden tot een mnimum beperkt. De waterdichte filmlaag op de rugzijde heeft een hoge lucht- en waterdampdoorlaatbaarheid, maar is ondoordringbaar voor bacteriën en vloeistoffen. Deze laag creëert bovendien een vochtig wondmilieu, dat bevorderlijk is voor de wondgenezing. De waterdichte laag zorgt ervoor dat de patiënt ook kan douchen met het verband. Mepilex Border kan meerdere dagen blijven zitten (afhankelijk van de staat van de wond tot 7 dagen). Mepilex Border kan worden toegepast bij vochtafgevende wonden in zowel de rode, gele als zwarte fase. Met name geschikt voor decubitus maar ook te gebruken bij ulcus cruris, diabetische voet en traumatische wonden. Mepilex border kan tevens gebruikt worden in combinatie met hydrogels en alginaten.
Inhoud: 5 stuks per verpakking.