WondzorgSteun- & drukverbanden
Coban kit 2 lagen compressie systeem
Coban kit 2 lagen compressie systeem
3M™ Coban™ 2 Twee Laags Compressiesysteem voor de behandeling van Ulcus Cruris Venosum, Lymfoedeem en andere gerelateerde aandoeningen. Geschikt voor patiënten met een Enkel/Arm Index van 0.8 of hoger. Het Coban 2 Twee Lagen Compressiesysteem bestaat uit twee cohesieve zwachtels, die na aanbrengen in elkaar verkleven en voorzien in een dunne applicatie, waardoor de patiënt in staat is om eigen schoeisel te dragen. Dankzij de mechanische hechting op de huid is het risico op afzakken minimaal.
Inhoud: 2 stuks per verpakking.


Rosidal K korte rek windels L&R
Hoge druksterkte. Luchtdoorlatend en goed verdragen door de huid. De stevige grip van de stof zorgt ervoor dat de wikkelingen goed blijven zitten. Elastisch weefsel, getwijnde kettingdraden. Voor stevige compressie van de extremiteiten in de flebologie al
Hoge druksterkte. Luchtdoorlatend en goed verdragen door de huid. De stevige grip van de stof zorgt ervoor dat de wikkelingen goed blijven zitten. Elastisch weefsel, getwijnde kettingdraden. Voor stevige compressie van de extremiteiten in de flebologie alsmede voor de behandeling van acute en chronische lymfeoedemen. Voor ondersteuning en ontlasting in de traumatologie en de sportgeneeskunde.
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Rosidal Haft korte rek zwachtel L&R
Rosidal Haft korte rek zwachtel
De beproefde cohesieve korterekzwachtel Rosidal haft is er vanaf nu in verbeterde kwaliteit – om de applicatie eenvoudiger en de compressiebehandeling effectiever te maken. Korterekzwachtels zijn bij de behandeling van vaatziekten, zoals flebologische (aderaandoening zoals bv. spataders) of lymfatische aandoeningen (bv. oedeem) bijzonder aan te bevelen. Met Rosidal haft blijft de therapeutisch noodzakelijke compressiedruk gedurende langere tijd behouden. Dit is dankzij de hoge mate van stiffness (stijfheid van het verband), d.w.z. dankzij de hoge werkdruk en tevens lage rustdruk, goed te verdragen. Functioneel: ondersteuning en ontlasting Ook ter ondersteuning en ontlasting van gewrichtskapsels overtuigt Rosidal haft met zijn dichtere weefselstructuur. Bovendien zorgen de zelfkanten voor een nette afsluitrand zonder rafels. Productsamenstelling 99% katoen, 1% synthetisch garen, met een micropunt natuurrubberlatexcoating
Inhoud: 1 stuk per verpakking.


Dauerbinde drukgevend verband K elastische windel L&R
Dauerbinde drukgevend verband K elastische windel

Elastisch geweven, bestaande uit katoen (86%), polyamide (7 %) en elasthaan (7%) en is blijvend elastisch. Het materiaal is ventilerend en duurzaam, alsmede bestand tegen secreta, zalf en transpiratievocht. De zwachtels kunnen worden gewassen en gesteriliseerd (autoclaaf 121° C). Bijzonder geschikt als steunen ontlastend verband, o.a. bij distorsies, contusies en luxaties in de traumatologie en sportgeneeskunde.  Inhoud: 1 stuk per verpakking.Dauerbinde drukgevend verband K lange rek windels L&R
Dauerbinde drukgevend verband K lange rek windels L&R

Krachtig steunverband met lange rek. Sterk comprimerende werking. Ter ondersteuning en ontlasting van spieren. Ook voor compressieverbanden. Met haakjes. Inhoud: 1 stuk per verpakking.Elastische gaaswindel lenkelast
Elastische gaaswindel lenkelast
Vanwege de lange rek worden Lenkelast windels zowel voor fixatie als voor het aanbrengen van zeer lichte compressie (druk) gebruikt. Voor fixatie van spalken, voor steun en ontlastende verbanden. Elastisch weefsel met lange rek van 64% katoen, 30% polyamide en 6% elastaan. Het materiaal voelt prettig aan en is luchtdoorlatend. Het is bestand tegen wondvocht, zalven en transpiratievocht en kan worden gewassen en gesteriliseerd (autoclaaf 121° C).
Inhoud: 10 stuks per verpakking.


Tensospray Kleefspray 300 ml
Tensospray Kleefspray 300 ml
Tensospray Kleefspray dient voor:
het fixeren van windels, pleisters, tapes en polyestermateriaal. Het vergemakkelijken van het aanbrengen van de polstering. Tensospray Kleefspray is snel en gemakkelijk aan te brengen, beschermt de huid en het haar en is bovenal ook nog eens doorzichtig.


Pütterbinde Hartmann
Pütterbinde Hartmann
Pütterbinde is aangewezen voor zeer sterke compressie na afsluiting van varices, bij acuut of chronisch veneus stuwingsoedeem, ulcus cruris en tromboflebitis. Als steungevend en ontlastend verband bij letsels van het houdings- en bewegingsapparaat.
Rekbaarheid ong. 90%, zeer hoge arbeidsdruk met lage rustdruk, ook bij langere draagduur duurzame compressie.
Mag gewassen worden bij 95°C en steriliseerbaar (stoom 134°C), huidskleur.
Hoe aanbrengen?
Bekijk via onderstaande link hoe je de Pütterbinde aanbrengt. Het filmpje is weliswaar in het Duits, maar de beelden spreken voor zich.
https://www.youtube.com/watch?v=W_rAKlBqr3o