Bandagisterie
Compressiekousen voor de benen

compressiekousen bauerfeind Nestor Thuiszorgwinkel
Wij bieden u een ruim gamma aan therapeutische elastische compressiekousen van onder andere volgende merken: Bauerfeind, Sigvaris, Medi, Jobst, Bota, ... Deze worden specifiek ontworpen voor ambulante compressietherapie ten behoeve van personen met aandoeningen van het vaat- en lymfestelsel, zoals lymfoedeem, spataders, trombosebeen, chronische veneuze insufficiëntie (CVI), open been (ulcera crusis) of na een chirurgische ingreep (bv. verwijderen of droogspuiten van spataders). Ook stijlvolle compressiekousen met de nieuwste kleuren en motieven zijn beschikbaar in ons gamma, om op een comfortabele en modische manier de dag door te komen.
Indien u een specifiek medisch probleem heeft zoals lymfoedeem of een chronische veneuze aandoening, dan komt u in aanmerking voor tussenkomst (> 15 jaar; drukklasse 3 en drukklasse 4). Het eerste voorschrift dient van een gespecialiseerde arts te komen. Bij hernieuwing is het voorschrift van een huisarts of behandelende arts voldoende.Aantrekhulp Rolly en Cone van Sigvaris

sigvaris rolly doff n donner
sigvaris rolly doff n donner
Het complete hulpmiddel voor het moeiteloos en comfortabel aan- en uittrekken van compressiekousen.

Zeer geschikt voor alle typen compressiekousen. Ook gemakkelijk over een bandage te rollen.
Alleen of met behulp van een tweede persoon te gebruiken. Hiermee krijgt u uw zelfstandigheid terug want u kan uw compressiekousen op het moment dat u zelf kiest aantrekken. Het geribbeld oppervlak laat toe de kous zonder beschadiging te positioneren. Met weinig tot geen kracht kunt u uw kousen aan- en uit te trekken; Licht, compact en flexibel, makkelijk mee te nemen.

Met de “Cone” rolt u gemakkelijk een compressiekous op en af met de Rolly.
De kegel heeft een zuignap zodat hij goed hecht aan vlakke oppervlakken zoals bijvoorbeeld een tafel.Compressiearmkousen en handschoenen

compressiearmkousen bauerfeind Nestor Thuiszorgwinkel

Bij de behandeling van lymfoedeem zijn vlakgebreide compressiekousen een 'must', omdat alleen in het vlakbreiwerk voor elke individuele lichaamsmaat de nodige compressiesterkten kunnen worden bereikt. Dit draagt bij tot het slagen van manuele lymfedrainage (MLD) en verhindert de ontwikkeling van verdere oedemen.
Indien u behandeld wordt voor lymfoedeem, dan komt u in aanmerking voor tussenkomst. Het voorschrift dient steeds van een gespecialiseerde arts te komen.Voorlopige borstprothesen

Voorlopige borstprothese Priform Amoena
Voorlopige borstprothese Priform Amoena

Voorlopige borstprothese om onmiddellijk na een borstoperatie en tijdens de vrije tijd te dragen
Het nieuwe ontwerp is beter afgestemd op de vorm van de borst van meer vrouwen en past beter bij de andere borst
De voorgevormde, naadloze voorkant tekent niet af onder de kleding; de luchtdoorlatende katoenen achterkant voelt zacht aan op de huid
De vulling van lichtgewicht fiberfill kan worden bijgevuld of verminderd om het volume aan te passen aan de gewenste grootte
De ideale oplossing om het figuur te herstellen tijdens het genezingsproces en voor de vrouw een definitieve borstprothese kan krijgen.
PurFit Borstprothese voor tijdens weefsel-expansieproces na reconstructie
PurFit Borstprothese voor tijdens weefsel-expansieproces na reconstructieDe PurFit-prothese van Amoena is ontworpen om vorm en symmetrie te geven tijdens het weefsel-expansieproces na reconstructie.
Tijdens het expansieproces is het mogelijk het volume aan te passen aan de natuurlijke borst van de vrouw of de gewenste maat te creëren door fiberfill toe te voegen of weg te nemen.
Het verwijderbare omhulsel kan gewoon gewassen worden, zodat optimale hygiëne verzekerd is. Ultralicht voor buitengewoon comfort, de hele dag door.
De siliconenvulling kan ook apart worden gedragen als voorlopige borstprothese.
Definitieve Borstprothesen

amoena borstprothesen Nestor Thuiszorgwinkel
Wij bieden u de borstprothesen met toebehoren van Amoena aan. Er wordt een verschil gemaakt tussen 3 types borstprothesen:
  • een voorlopige, postoperatieve prothese: enkele dagen na de operatie kunt u al een voorlopige prothese dragen. Deze bestaat uit een stoffen hoesje dat is opgevuld met polyesterwatten en dat u draagt in uw beha. Deze prothese gebruikt u het best tot minimum 6 weken na de operatie. Om de prothese te onderhouden en te reinigen, neemt u de watten eruit en wast u het hoesje met de hand of op een wolprogramma

  • de voorlopige toerusting: deze prothese kunt u dragen vanaf 6 weken na de operatie (afhankelijk van de genezing van het litteken) en bestaat uit een siliconenstructuur, die sterk lijkt op uw eigen huid en de anatomische vorm van een natuurlijke borst benadert. Deze prothese wordt volledig terugbetaald. Het voorschrift dient van uw gespecialiseerde arts te komen.

  • de definitieve toerusting: één jaar na de voorlopige toerusting heeft u recht op terugbetaling van een nieuwe definitieve siliconen borstprothese. De hernieuwingstermijn van de definitieve toerusting is twee jaar en deze borstprothese wordt ook volledig terugbetaald. Het voorschrift van de hernieuwing mag van uw huisarts komen.
Aanvullende Borstprothesen 

Aqua Wave Borstprothese voor tijdens het zwemmen van Amoena
Aqua Wave Borstprothese voor tijdens het zwemmen


Een transparante silicone prothese voor wateractiviteiten, met een unieke vormgeving.
Symmetrische golvende vormen aan de achterzijde van de prothese, waardoor lucht en water er doorheen kunnen stromen, en de zuigkracht wordt verminderd.
Biedt een goede pasvorm.
Verpakt in een modieuze waterbestendig zakje met een trekkoordje.
Borstprothese Leisure Form Amoena
Borstprothese Leisure Form Amoena

De zachte Comfort+ temperatuur-regulerende geintegreerd in de achterzijde van het hoesje vermindert de transpiratie achter de prothese. Het ultra zachte afneembaar wasbaar hoesje zorgt voor een goede hygiëne. Ideaal om te dragen tijdens uw vrije tijd, tijdens het slapen.
Wordt ook gedragen wanneer men op vakantie gaat en een lichtere prothese wenst te dragen op momenten wanneer men veel transpireert.
Wordt gebruikt als 2e prothese.Stoma

Bij een stoma, zowel voor urine als stoelgang, wordt een opvangzakje voorzien dat ofwel door middel van een kleefplaat ofwel rechtstreeks op de huid wordt gekleefd. Onze bandagisten kunnen u voorzien van gepast materiaal voor zowel uro-, colo- of ileostoma, alsook opvangmateriaal voor fistels van het darmstelsel en/of urinewegen. Wij bezorgen u met plezier een gedetailleerd overzicht van producten waarop u als stomapatiënt recht heeft.
stoma materiaalUrinaire incontinentie

condoomcatheders
Wij bieden oplossingen voor urinaire incontinentie. Bij mannen gebruiken we in dit geval condoomcatheters in combinatie met dag- en nachtzakken, afhankelijk van uw specifieke situatie.
Personen met een verblijfsonde, suprapubische sonde of cystofix kunnen ook bij ons terecht voor dag- en nachtzakken. Wij bezorgen u met plezier een gedetailleerd overzicht van producten waarop u recht heeft.Urinezak houder voor het bovenbeen

urinezak houder bovenbeen
Contact van de huid met de urinezakken geeft irritatie. Om dit te voorkomen kan u gebruik maken van een urinezak houder vervaardigd in een witte stof die samengesteld is uit 95% katoen en 5% lycra. Deze zorgen voor een stevige hechting aan het bovenbeen zonder contact van de kunststof met de huid. De nodige openingen zijn voorzien.