HulpmiddelenBad, douche en toilet
Petermann badlift standaard
Petermann badlift standaard
Past in elke badkuip zonder extra aanpassingen aan bad of badkamer.
Compact en licht, gemakkelijk in en uit het bad te nemen, gemakkelijk mee te nemen op reis. Zit comfortabel en geeft voldoende beenruimte. Waterdichte, eenvoudig te bedienen handbediening met herlaadbare batterijen. Gemaakt uit roestvrij hoogwaardig staal wat uiterste veiligheid en stabiliteit garandeert.
Eenvoudig te onderhouden en voorzien van een afneembaar en wasbaar zitovertrek (60°C). Standaard geleverd met handbediening, lader en een zitovertrek. 10 jaar garantie, 3 jaar op de batterij en motor.


Petermann badlift met glijdschijf
Petermann badlift met glijdschijf
De badlift met een geïntegreerde glijdschijf is identiek aan het standaard model, maar de hoes is vervangen door een glijdschijf. Deze glijdschijf zorgt voor een gemakkelijke en veilige transfer van de boord van het bad naar de zitting van de badlift en helpt om de gewenste positie in het bad aan te nemen. De glijdschijf kan later aangekocht worden zodat het standaard model kan omgebouwd worden tot een model met geïntegreerde glijdschijf. Standaard geleverd met handbediening, lader en een geïntegreerde glijdschijf. Het extra hoog en extra breed model zijn eveneens verkrijgbaar in deze uitvoering. 
10 jaar garantie, 3 jaar op de batterij en motor.


Etac Lange Haarkam 37cm
Deze kam heeft een lengte van 37 cm en is aan te bevelen als de gebruiker niet hoger dan de schouder kan aanraken. Het model is gebogen, zodat de vorm van het hoofd gevolgd wordt. Hierdoor biedt de kam controle en comfort bij de haarverzorging.


Etac Lange haarborstel 37cm
Deze borstel is heeft een lengte van 37 cm en is aan te bevelen als de gebruiker niet hoger dan de schouder kan aanraken. Het model is gebogen zodat de vorm van het hoofd gevolgd wordt. Hierdoor kan de borstel dicht bij het lichaam gehouden worden zonder in te leveren op kracht of bereik, waardoor u controle en comfort behoudt bij de haarverzorging.


Badcape

Deze badcape is gemaakt in een aangename dubbelzijdige badstof beige/ecru katoen/bamboe die zeer zacht aanvoeld, heeft twee zakken vooraan en is voorzien van een V-hals met kraag. Deze is zeer ruim en gemakkelijk te hanteren.


Wandbeugels en grepen
Haakse handgreep 90°
Haakse handgreep 90° voor opbouwmontage, roestvrijstaal, oppervlakte satijn, gripvast, diameter buis 32 mm, materiaaldikte 1,2 mm, afstand tot de wand 95 mm, getest en gecertificeerd (LGA), met twee roestvrijstalen rozetten voor een verborgen montage, excl. schroeven en pluggen.
Afmetingen(BxHxD): 493 x 493 x 95 mm
Handreep
Wandsteungreep voor opbouwmontage, roestvrijstaal, oppervlakte satijn, gripvast, diameter buis 32 mm, materiaaldikte 1,2 mm, beugelvorm, getest en gecertificeerd (LGA), met drie roestvrijstalen rozetten voor een verborgen montage, extra stabiliteit dankzij driepuntmontage, excl. schroeven en pluggen.
Mogelijk in linkse en rechtse uitvoering in verschillende maten.
Douche-klapzitting voor wandmontage, roestvrij staal, oppervlak zijdemat, buisdiameter 32 mm, materiaaldikte 1,2 mm, montage via acht boorgaten, 2 witte zitvlakken van polyethyleen, excl. schroeven en pluggen.
Afmetingen (BxHxD): 484 x 115 x 526mm


Douchestoel Nielsen Line
Topkwaliteit douchestoel uit Denemarken. Aluminium pootjes en gemakkelijk te reinigen lichtgrijze polypropyleen zitting.
Twee stevige handsteunen voor optimale veiligheid.
Opties: rugleuning, comfortkussen.
Hoogteverstelling mogelijk van 42 tot 58 cm. Breedte tussen de armsteunen is 41 of 50 cm.
Gewicht: 4 / 4,3 kg
Maximale belasting: 150 kg.
image-83071-varius_franke.jpg


Badzit Savanah
image-83071-varius_franke.jpg
Sterk en comfortabel kunststof badzitje.
Snelle afvoer van het water tussen de kunststof zitstroken.
Alle onderdelen zijn corrosiebestendig.
4 krachtige zuignappen zorgen ervoor dat het badzitje op zijn plaats blijft.
Afmetingen zitting: 45,5 x 29 cm, onderaan 34,5 x 30 cm.
Gewicht: 2,2 à 3,2 kg.
Maximale belasting: 190 kg.


Badplank Savanah
Een badplank kan het verschil maken bij een transfer. Een veilige plaatsing is echter een voorwaarde.
Alle badplanken hebben onderaan een klemsysteem om het wegschuiven te beletten. Men kiest een lengte die zo dicht mogelijk bij de effectieve badbreedte aansluit. Te lang is onveilig, daar de badplank kan kantelen als men op het overstekende boordje gaat zitten.
Badplank Savanah is opgebouwd uit witte kunststoffen stroken met een snelle afvoer van het water tussen de kunststof zitstroken.
De klemmen zijn afgerond en passen zich aan aan verschillende badvormen.
Een handgreep met een antislip laag is afzonderlijk verkrijgbaar.
image-83071-varius_franke.jpg
Binnenbreedte van de klemmen (binnenbreedte bad): min/max:
- AA1091A: 48,3 - 63,5 cm
- AA1091B: 53,3 - 68,6 cm
- AA1091C: 58,4 - 73,7 cm
Gewicht: ± 2 kg.
Maximale belasting: 190 kg.


Zelfklevende veiligheidsstrips voor in bad en douche
Zelfklevende strips uit zacht aanvoelend vinyl. Creëert een veilig gevoel bij het in- en uitstappen van douche of bad.
Gemakkelijk reinigbaar.
Verpakt per 20 strips van 21,6 x 1,9 cm.


Opblaasbaar haarwasbekken voor gebruik aan de lavabo
Opblaasbaar haarwasbekken bedoeld voor gebruik aan een lavabo.
De nekuitsparing is anatomisch gevormd voor een groter comfort.
Afmetingen opgeblazen: 60 cm lang en 35 cm breed.
Kleur: donkerblauw.
De afgebeelde doucheslang van 140 cm lengte is een optie. Ze is aansluitbaar op de meeste badkamerkranen.


Kantelspiegel
Kantelspiegel voor opbouwmontage, spiegel en houder volledig uit roestvrijstaal, spiegel hoogglans gepolijst, houder satijn, materiaaldikte spiegel 8 mm, materiaaldikte houder 4 mm, spiegel met onderliggende polystyreenplaat met verborgen bevestiging, extra versteviging door 1,5 mm roestvrijstalen steun rondom, te kantelen met vooraf gemonteerde handgreep, handgreep links of rechts te monteren, excl. schroeven en pluggen.
Afmetingen(B x H x D):600 x 500 x 74mm